Заява Amnesty International у зв’язку з вироком турецькій правозахисниці Ерен Кескін

Ерен Кескін – відома в Туреччині правозахисниця й адвокатка. Вона є співголовою асоціації з прав людини (IHD).

Сьогодні четверо фігурантів/ок справи про закриту 2016 року щоденну газету «Озгюр Гюндем» отримали тюремні терміни за звинуваченням у «тероризмі». Ерену Кескін, разом із репортером Кемалем Санкили та головним редактором газети Інаном Казилкаєм засудили до шести років в’язниці, а старшого редактора Зану Кайю – до одного року і 13 місяців. Усі чтверо лишаться на волі до розгляду апеляцій.

У відповідь на новину про те, що турецьку правозахисницю Ерену Кескін засудили до шести років тюремного ув’язнення за абсурдним звинуваченням у «членстві в збройній терористичній організації», активістка Amnesty International у Туреччині Мілена Буюм заявила:

«Сьогодні правозахисниця, яка виступала проти несправедливості більше трьох десятиліть, сама опинилась у кутах несправедливості. Ерен Кескін присвятила своє життя захисту прав жінок, ув’язнених і боролася за справедливість для сімей зниклих. Цей вердикт є ще одним шокуючим прикладом використання антитерористичних законів для криміналізації законної мирної діяльності».

«Ерен Кескін каже, що її багато разів переслідували й садили до в’язницю за її думки, але вона дусі тут і нікуди не дінеться. Ми теж нікуди не підемо» – додала Мілена Буюм.