Політика конфіденційності

Вступ
Amnesty International прагне забезпечити недоторканність приватного життя всіх наших користувачів. Ми вже давно боремося за право на приватність і проти державного нагляду та втручання. Ця політика відображає нашу прихильність як організації до вашого права на приватність, надаючи вам чітке пояснення того, як ми використовуємо вашу інформацію та ваші права на цю інформацію.

Ця політика застосовується до всіх онлайн-систем, які Amnesty International Limited пропонує громадськості через наш веб-сайт www.amnesty.org та інші веб-сайти, якими ми керуємо.

Посилання на “ми”, “нас” і “наш” стосуються Amnesty International Limited, головної операційної компанії Міжнародного секретаріату Amnesty International, зареєстрованої як компанія з обмеженою відповідальністю в Англії та Уельсі (номер 01606776).

Amnesty International Limited є зареєстрованим контролером даних, на який посилається ця політика. Повну інформацію про нас можна знайти в кінці цієї політики, і, будь ласка, не соромтеся звертатися до нас з будь-якими питаннями, пов’язаними з нею.

Яку інформацію ми збираємо і як?
Тип і обсяг інформації, яку ми отримуємо і зберігаємо, залежить від того, як ви використовуєте наші веб-сайти. Ви можете отримати доступ до більшості сторінок наших веб-сайтів, не повідомляючи нам, хто ви, і не розкриваючи жодної особистої інформації, окрім вашої IP-адреси.

Ми збираємо особисту інформацію, яка може включати вашу IP-адресу, наступними способами:
Коли ви реєструєтесь на онлайн-акції або висловлюєте зацікавленість у приєднанні до нас як міжнародний член
Коли ви робите нам пожертву
Коли ви реєструєтесь на наші освітні курси з прав людини
Коли ви берете участь в інших онлайн-кампаніях або заходах, наприклад, “Розшифровувачі амністії
Коли ви подаєте заявку на роботу чи волонтерство в нас
Якщо ви вирішите надати нам таку інформацію, ми можемо зібрати від вас наступні типи персональних даних:
Ім’я
Вік
Адреса
Адреса електронної пошти
Номер телефону
Реквізити кредитної картки (зашифровані та надіслані платіжним провайдерам, не зберігаються в Amnesty International)
Інформація, надана з метою подачі заявки на роботу або волонтерство, включаючи: стать, етнічну приналежність, сексуальну орієнтацію, інвалідність та судимість.
Як ми використовуємо зібрану інформацію?
Ми використовуємо вашу особисту інформацію, зібрану через наші веб-сайти, для наступних цілей:

Для здійснення електронних розсилок або складання петицій
Щоб інформувати вас про наші кампанії та діяльність
Щоб попросити вас зробити пожертву або долучитися до наших кампаній
Щоб задовольнити вашу зацікавленість у приєднанні до Amnesty International
адміністрування вашого членства в Amnesty International
Обробка пожертв, які ми отримуємо від вас
Адміністрування та просування ваших заявок на працевлаштування або волонтерство в нас
Для моніторингу різноманітності кандидатів на працевлаштування чи волонтерство
Для передачі ваших даних іншим організаціям Amnesty International або третім особам, яким ви довіряєте (більш детальна інформація нижче)
Для покращення наших веб-сайтів
Для виконання будь-яких юридичних зобов’язань
Правова основа обробки даних
Закон про захист даних вимагає, щоб ми мали юридичне обґрунтування для обробки вашої особистої інформації. Залежно від типу даних і типу обробки ми використовуємо наступні підстави:

Згода
Нам потрібна ваша згода, щоб надсилати вам наші повідомлення, наприклад, щоб надсилати вам електронні листи, щоб інформувати вас про нашу роботу та наші кампанії, а також щоб просити про пожертви. Ми оброблятимемо вашу інформацію таким чином лише за вашої згоди. Якщо ви подаєте заявку на роботу до нас і надаєте нам конфіденційну особисту інформацію (включаючи дані про вашу расу, етнічну приналежність, стать), ми оброблятимемо цю інформацію лише за вашої згоди.

Законний інтерес
Іноді ми ділимося вашою особистою інформацією з іншими частинами глобального руху Amnesty International (див. нижче). Це робиться для того, щоб задовольнити наш законний інтерес у просуванні нашої організації якомога ефективніше і дати можливість донести нашу інформацію до людей, які можуть бути зацікавлені в правах людини.

Для виконання договірних зобов’язань
Якщо ви робите нам пожертву або висловлюєте зацікавленість у приєднанні до нашого руху, ми оброблятимемо надані вами персональні дані, щоб обробити цю пожертву або задовольнити ваш запит на членство.

Юридичне зобов’язання
Ми оброблятимемо вашу особисту інформацію для виконання будь-яких юридичних зобов’язань, покладених на нас, таких як запобігання шахрайству або відмиванню грошей. Ми також оброблятимемо вашу особисту інформацію, якщо цього вимагатиме законний орган або суд.

Необхідність
Наприклад, якщо ви подаєте заявку на працевлаштування або волонтерство в нашій компанії, обробка певної інформації необхідна для цілей працевлаштування.

Безпека
Ми вживаємо належних заходів безпеки, щоб гарантувати, що ми зберігаємо вашу інформацію в безпеці, точності та актуальності. Ми також дбаємо про те, щоб у нас були безпечні системи для обробки платежів через нашого постачальника платіжних послуг. Однак передача інформації через Інтернет ніколи не є повністю безпечною, тому, хоча ми робимо все можливе для захисту особистої інформації, ми не можемо гарантувати безпеку інформації, що передається на наші веб-сайти.

Веб-сайти третіх осіб
На нашому веб-сайті ми іноді розміщуємо посилання на сторонні веб-сайти, додатки або вбудований контент з веб-сайтів третіх сторін (що буде пояснено/зазначено на відповідній сторінці). Ця політика не поширюється на такі сторінки або додатки, розміщені або керовані іншими організаціями. Це включає веб-сайти або додатки відділень Amnesty International, пов’язаних з нею організацій або сайтів третіх сторін. Ці інші сайти можуть мати власну політику конфіденційності, яка застосовується до них.

Розповсюдження вашої особистої інформації
Ми передаємо вашу особисту інформацію лише за наступних обставин:

Обмін з іншими частинами глобального руху Amnesty International
Amnesty International Limited є частиною глобального руху Amnesty International. Наш рух складається з понад 60 членських організацій, які працюють над тим, щоб покласти край порушенням прав людини в усьому світі, в тому числі у Великій Британії. Деякі з цих організацій є офіційно зареєстрованими, інші – ні. Ми можемо ділитися вашою інформацією з цими організаціями, які потім можуть використовувати вашу особисту інформацію у зв’язку зі своєю діяльністю. Наприклад, якщо ви висловили зацікавленість у приєднанні до Amnesty International або підписанні петиції, ми можемо поділитися вашими контактними даними з місцевою організацією Amnesty International. Якщо обмін вашою інформацією в такий спосіб вимагає від нас передачі ваших персональних даних за межі ЄС, ми укладаємо договірні угоди, які гарантують, що ваші дані будуть передані та оброблені організацією-одержувачем відповідно до стандартів ЄС.

Угоди про хостинг та обробку даних
Наші веб-сайти розміщені на хостингу сторонніх постачальників послуг, і тому будь-які персональні дані, які ви надаєте через них, можуть оброблятися цим стороннім постачальником послуг. Це включає вашу IP-адресу та іншу особисту інформацію, яку ви можете надати (наприклад, якщо ви підписуєте петицію).

За певних обставин ваша інформація може бути передана нам третіми особами. Приклади включають реєстрацію на освітній курс з прав людини у нашого зовнішнього провайдера, або якщо ви реєструєте свою зацікавленість у приєднанні до Amnesty International або однієї з її кампаній через Facebook, Facebook поділиться з нами такою інформацією, як ваше ім’я та адреса електронної пошти. Ми також залучаємо інших третіх осіб для обробки ваших персональних даних, в тому числі в наступних сферах:

для реагування на всі онлайн-вираження зацікавленості приєднатися до Amnesty International або вжити заходів, а також для управління всіма пов’язаними з цим комунікаціями
для обробки онлайн-платежів
для обробки всієї інформації, пов’язаної із заявками на працевлаштування або волонтерство та пов’язаними з ними процесами підбору персоналу.
Усі сторонні постачальники послуг обробляють вашу особисту інформацію лише від імені Amnesty International Limited і пов’язані договірними умовами, які відповідають законодавству про захист даних.

Ми беремо участь у програмах Facebook “Користувацька аудиторія” та “Схожа аудиторія”, які, залежно від ваших налаштувань конфіденційності у Facebook, дозволяють нам показувати наш контент нашим існуючим або потенційним прихильникам у Facebook. Ми надаємо особисту інформацію, таку як ваша адреса електронної пошти, до Facebook, який надійно її шифрує. Потім ця особиста інформація видаляється Facebook, якщо вона не збігається з обліковим записом Facebook або після підтвердження наявності у вас облікового запису.

Обробка платежів і шахрайство
У разі надання, дані вашої картки можуть бути розкриті банкам або відповідним фінансовим установам для організації платежів. У разі підозри на шахрайську транзакцію ваші дані можуть бути додатково розкриті з єдиною метою проведення подальших перевірок (наприклад, розкриття агентству з перевірки кредитоспроможності).

Інша передача
Ми також можемо ділитися вашою особистою інформацією з вашого дозволу або якщо ми зобов’язані розкрити вашу інформацію за обставин, коли цьому неможливо чинити розумний опір.

Для осіб молодше 18 років
Якщо вам менше 18 років і ви хотіли б долучитися до роботи Amnesty International, будь ласка, переконайтеся, що у вас є дозвіл батьків/опікунів, перш ніж надавати нам особисту інформацію.

Термін зберігання даних
Ми зберігаємо вашу особисту інформацію в наших системах лише стільки, скільки це необхідно для цілей, зазначених вище. Ми видаляємо персональні дані з наших систем, коли вони більше не потрібні, відповідно до наших інструкцій про те, як довго важлива інформація повинна залишатися доступною для подальшого використання або довідки, а також про те, коли і як дані можуть бути знищені, коли вони більше не потрібні.

Тривалість зберігання кожної категорії даних буде варіюватися залежно від того, як довго нам потрібно їх обробляти, причини, з якої вони були зібрані, і відповідно до будь-яких законодавчих вимог. Після закінчення цього терміну дані будуть або видалені, або ми можемо зберегти захищений анонімний запис для дослідницьких та аналітичних цілей.

Доступ до вашої особистої інформації та ваші права на неї
Персональні дані, які ми зберігаємо про вас, належать вам. Ви маєте наступні права щодо вашої інформації:

Бути поінформованим про те, як обробляються ваші дані
Отримувати доступ до своїх даних
Виправляти будь-які неточні дані
Доручити нам видалити ваші дані
Обмежити нашу обробку ваших даних (що включає зв’язок з вами електронною поштою) в будь-який час. Всі наші електронні повідомлення будуть містити посилання для відписки.
Заперечити проти зберігання ваших даних.
Перемістити свої дані
Заява про конфіденційність при прийомі на роботу
Amnesty International Limited зобов’язується відповідально поводитися з особистою інформацією, зібраною в рамках процесу підбору персоналу.

Інформація, надана вами у зв’язку з вашою заявкою, буде використовуватися Amnesty тільки всередині компанії у зв’язку з процесами набору та відбору персоналу і не буде розкрита третім особам без вашої згоди, за винятком випадків, передбачених законодавством, та за винятком нашого постачальника послуг (див. нашу загальну заяву для отримання більш детальної інформації).

Делікатна особиста інформація про стать, вік, сексуальну орієнтацію, релігію та віру, обов’язки по догляду, інвалідність, етнічне походження та регіон походження буде анонімізована і використовуватиметься лише з метою моніторингу культурного розмаїття та рівних можливостей. Заявки, які не пройшли відбір, зберігатимуться протягом трьох років після завершення процесу відбору. Ми також попросимо вас підтвердити, що ви згодні на обробку даних у формі нашої декларації, надрукованої нижче:

Декларація
Я підтверджую, що інформація, надана в моїй заявці, є правдивою та повною. Я погоджуюся, що будь-яка навмисна упущення, фальсифікація або спотворення інформації в анкеті буде підставою для відхилення цієї заявки або подальшого звільнення в разі працевлаштування в організацію. У відповідних випадках я погоджуюся, що організація може звернутися за роз’ясненнями щодо даних моєї професійної реєстрації. Я даю згоду на обробку Amnesty International моїх персональних даних на умовах конфіденційності, викладених вище.

Якщо ви бажаєте скористатися будь-яким з цих прав або маєте запитання щодо цієї політики, ви можете зв’язатися з нами наступними способами:
Поштою:

Amnesty International, Міжнародний секретаріат
1 Easton Street
London
WC1X 0DW
ВЕЛИКОБРИТАНІЯ

Електронною поштою: [email protected]

За телефоном + 44 (0) 20 7413 5500

Скарги
Якщо ви хочете подати скаргу щодо обробки нами ваших персональних даних, будь ласка, зв’яжіться з нами за вказаною вище адресою, вказавши деталі вашої скарги; ми прагнемо відповісти на всі скарги протягом 14 робочих днів.

Якщо ви незадоволені тим, як ми розглянули вашу скаргу, ви можете подати скаргу до Офісу Комісара з питань інформації, який є регуляторним органом Великобританії, що відповідає за захист даних та дотримання конфіденційності:

Веб-сайт: https://ico.org.uk/global/contact-us/

Телефон: 0303 123 1113