Amnesty International запускає додаток про права людини

30 жовтня 2020

Amnesty International запустила Amnesty Academy – безкоштовний навчальний додаток про права людини, мета якого – навчити наступне покоління правозахисників та правозахисниць безлічі тем, включно зі свободою вираження думок, цифровою безпекою і правами корінних народів.

Користувачі/-ки по всьому світу зможуть проходити курси тривалістю від 15 хвилин до 15 годин на більш ніж 20-х мовах, зокрема: українська, урду, бангла, угорська, корейська, російська, тайська, чеська й турецька. Усі курси можна завантажити в додатку, який доступний для пристроїв iOS і Android.

«Ми розробили цей додаток, щоб заохочувати й надихати людей у всьому світі дізнаватися більше про права людини. Освіта – це життєво важливий спосіб допомогти нам захищати свої права і права одне одного, а також боротися за справедливість і рівність у всьому світі», – розповіла виконуюча обов’язки генерального секретаря Amnesty International Джулі Верхар.

Серед ключових особливостей Amnesty Academy – гнучкий підхід до навчання, що дозволяє користувач(к)ам починати курси у зручний для них час. Студент(к)и, які пройшли деякі з більш тривалих курсів, отримають офіційні сертифікати від Генерального секретаря Amnesty International.

Курси, доступні в Академії Amnesty Academy, були розроблені і допрацьовані протягом останніх трьох років на базі навчального веб-сайту Amnesty International. Тепер вони оптимізовані для мобільного використання, що робить освіту з прав людини більш доступною, аніж будь-коли.

«Освіта з прав людини є основою роботи Amnesty. Наша спільна мета –забезпечити, щоб люди в усьому світі знали й могли захищати свої права. Додаток Amnesty Academy наближає нас до цієї мети, оскільки це проста й доступна платформа для мільйонів людей із якісною й обґрунтованою інформацією», – зазначила Кріттіка Вішванат, керівниця відділу освіти з галузі прав людини Amnesty International.

Додаток Amnesty Academy буде регулярно оновлюватися, до нього додаватимуться нові курси та нові мови навчання.